נכון שאפשר לתרום וגם "למכור" את שאריות החמץ, אבל לכל אחד בבית יש כמה חטיפים או קופסאות עוגיות, או קורנפלקס...

שאריות של חמץ- כדורי כל טוב

שלום ולפני חג שמח!

בכל שנה בזמן הזה, עם תחילתו של האביב, מגיע זמן בו מתחילים להרגיש את פסח.

משהו משתנה באווירה, בסופר מרקטים מחליפים את הסחורה על המדפים והרצינים באמת כבר מתחילים לנקות, שלא נדבר על האווירה בקניון, בבית הספר (כמעט סוף שנה!) ועוד ועוד...

לעיתים מתווסף גם אלמנט נוסף של לחץ- איפה נעשה את החג? האם יהיה מספיק אוכל? והמשמעותי מכולם- מה נעשה עם כל החמץ שעדיין בארונות?

היום אפשר לתרום וגם "למכור" אבל לכל אחד בבית יש כמה חטיפים או קופסאות עוגיות, חלקן אולי חצי פתוחות, שאין לו מושג מה לעשות איתן...

מצד אחד- זה כבר פתוח, אי אפשר לשמור את זה, ומצד שני- אם מאחדים ביחד את כל מה שזורקים- זה המון אוכל, ואנחנו משתדלים שלא לזרוק אוכל, כי אנחנו יודעים שיש אנשים שזקוקים לו...

אז לפני פסח ולכבוד הנקיונות וסילוק החמץ- הנה מתכון ממש פשוט, אשר אפשר להכניס לתוכו כמעט כל דבר- החל מבמבה ובייגלה, וופלים, עוגיות, עוגה ישנה ועוד ועוד...

ואם נתקלתם במתכון בפסח עצמו ואין לכם חמץ- גם טוב! אפשר לפורר מצה, עוגיות יין, עוגיות בוטנים, אפשר להשתמש בקמח מצה, פועלים על פי המתכון בדיוק אותו הדבר...

 

 

שאריות של חמץ- כדורי כל טוב

מצרכים

  • 2 כוסות של כל טוב מפורר (וופלים, עוגיות, קורנפלקס לא כשר לפסח, עוגה ישנה, וכד‘. מה שלא יהיה- מפורר לפירורים).
  • מכינים טחינה מתוקה: מערבבים כף טחינה גולמית עם כפית תמצית וניל וכפית סילאן, ומוסיפים בהדרגה מים- כף בכל פעם, עד שמתקבל מרקם של טחינה יחסית נוזלית (כמו בפלאפל).
  • אפשר ולא חובה: להוסיף לטחינה 3 כפיות של קקאו הולנדי (קקאו עם מוצקי קקאו אמיתיים, ויש בו את כל הערכים שיש בשוקולד מריר).

 

אופן ההכנה

בהדרגה, מתחילים לשפוך את הטחינה לתערובת הפירורים, כל פעם קצת ולערבב, עד שמתקבל מרקם בצקי, כזה שאפשר לעשות ממנו כדורים.

*אם זהו יום חם או שהעיסה דביקה מדי, אפשר להכניס לפריזר לרבע שעה.

מגלגלים לכדורים ומכניסים להקפאה, לפני הציפוי.

 

 

לציפוי

  • 100 גר‘ שוקולד מריר/ לבן/ חלב (מה שמתחשק או מה שיש בבית).
  • ממיסים שוקולד במיקרו, עם כפית שמן קנולה (מכניסים כל פעם לכמה שניות, מוציאים ומערבבים ושוב מחממים, בכדי שלא ישרף השוקולד).
  • מוציאים את הכדורים מהפריזר, טובלים כל כדור עד חציו בשוקולד, ואז אפשר להדביק קישוטים כמו- דגנים (צ‘יריוס, קראנץ‘), קוקוס, בוטנים גרוסים, סוכריות, פצפוצי אורז, צימוקים, ועוד ועוד...
  • ברור שאפשר גם לא לצפות בכלום, זה טעים בכל מקרה...

 

ולסיום

אם יש לכם עוד שאריות של משהו ואתם לא יודעים מה לעשות איתן- רשמו לי מה יש לכם, וארשום לכם איך להיפטר מזה...

שיהיה לפני פסח קל, בלי יותר מדי לחץ ובלי הרבה נקיונות...

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

קניידלך או לחמניה ב- 100 קלוריות ליחידה

ארוחת חג ובמיוחד חג הפסח היא סעודה עתירת קלוריות. כמעט כל מאכלי החג הזה הם מועדים לפורענות

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!