היום באווירה פורימית ומשעשעת, נשתגע קצת עם המאכל המסורתי, ואם נודה על האמת, לא המאכל המסורתי הכי טעים שיש לנו...
כי בינינו- כמה אוזני המן אפשר לאכול...
מאת: הגר עוז
שלום ופורים שמח,
היום באווירה פורימית ומשעשעת, נשתגע קצת עם המאכל המסורתי, ואם נודה על האמת, לא המאכל המסורתי הכי טעים שיש לנו...
אז הצורה נשארת אותו הדבר ואנחנו מחליפים את הטעם למלוח, את התמרים או התרד לגבינה ויש לנו פינוק מושלם לאירוח, ומשחק נפלא לילדים!
היות וזהו פורים הבא עלינו לטובה, זה הזמן שלנו להשתגע, להיות יצירתיים, לשמוח ולרקוד עד-לא-ידע... (אמנם אחשורוש לא הקפיד בכלל על תזונה, אבל אנחנו נעשה כמיטב יכולתנו).
אז תרגישו חופשי להחליף את המילוי בסלט חצילים, מחית תפו"א או בטטה או גבינות שונות, אנחנו משגעים גם את הבצק שייצבע בשלל צבעים ועוד- הכל תופס- הכל טעים!!
בתיאבון וחג שמח!
ונעבור למטבח
אוזני המן מלוחות
לבצק:
1 גביע גבינה לבנה
4 כוסות קמח (2 קמח מלא, 2 קמח רגיל)
1 וחצי כפית אבקת אפייה
200 גר‘ חמאה
קורט פלפל וקורט מלח לטעם
אופן ההכנה
לשיגוע נוסף ומאוד מומלץ:
לפני הרידוד אפשר לצבוע את הבצק: קורצים חתיכה בגודל כדור טניס, מצפים אותה בפפריקה מתוקה ולשים את החתיכה עד שכל הבצק אדום. אותו הדבר אפשר לעשות גם עם כורכום לקבלת בצק צהוב, כך יצאו אוזני המן בהרבה צבעים, מילויים וטעמים.
שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים (לילדים בכל הגילאים)
052-3335563
עוד באותו נושא
היום נכין ממתק שאפשר להכניס גם למשלוחי המנות שלנו לקראת החג.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...