המתכון היום הוא מתכון הפתעות- מהר מאוד מבינים את הרעיון ואז אפשר להוסיף, להחסיר ולשנות כאוות נפשיכם!

חלת הפתעות לט"ו בשבט

שלום וחג שמח לכולם!

אצל חלקנו, הילדים הגדולים, אולי עובר ט"ו בשבט ללא שימת לב מיוחדת במיוחד משום שזהו חג בלי חופש.

לעומת זאת אצל הילדים זהו הפנינג שלם: כבר לפני התאריך הרשמי יש הכנות- לומדים שירים, לומדים את מסורות החג, יוצאים לנטיעות ועורכים סדר.

בקיצור- סיבה למסיבה!

מלבד הילדים, עוד דרך לחוש שמגיע ט"ו בשבט היא האווירה בחנויות הסופר ובמרכזי הקניות. כחודש לפני החג כבר אפשר לראות מדפים ושולחנות עמוסים בפירות יבשים ושאר טובין לכבוד חג האילנות.

אם כן, וודאי תוכלו לנחש שהמתכון היום כולל... פירות יבשים!

כולנו כבר מכירים את המנהגים והמסורות השונות של החג, כולנו נטענו עצים לפחות פעם אחת ושמחנו בחגנו, ואם תהיתם למה בעצם אוכלים פירות יבשים- משום שזו היתה הדרך היחידה בה בני ישראל יכלו לאכול פירות מארץ ישראל, ולהרגיש את טעמה- ארץ זבת חלב ודבש.

המתכון היום הוא מתכון הפתעות- מהר מאוד מבינים את הרעיון ואז אפשר להוסיף, להחסיר ולשנות כאוות נפשיכם!

תרגישו חופשי לחגוג ברעיונות משלכם!

 

ונעבור למטבח

חלת הפתעות לט"ו בשבט

 

(מצרכים לעשר לחמניות הפתעה)

1 כמות בצק שמרים (מתכון בהמשך)

ממרח חלבה/ממרח תמרים

פירות טריים: אגסים קלופים וחתוכים, בננות חתוכות לפרוסות.

פירות יבשים: צימוקים, תמרים, שזיפים, תאנים, משמשים- הכל כמובן ללא גרעין וחתוך לריבועים.

למתפנקים: שוקולד לבן חתוך לחתיכות קטנות.

בצק שמרים של חלות:

1 כוס מים פושרים

1 כפית שמרים

1 כפית סוכר

חצי כפית מלח

כף שמן

2 כוסות קמח (אפשר כוס קמח רגיל וכוס קמח מלא)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה מים, שמרים וסוכר, וממתינים 10 דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע ונוצר עיגול לבן (זהו מראה מאוד יפה להראות לילדים- שמרים תופחים!!)
  2. מוסיפים מלח, שמן וקמח ולשים עד שנוצר בצק חלק ולא דביק מדי (אפשר להוסיף קצת קמח אם הוא נשאר דביק לאחר 10 דקות לישה)
  3. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  4. לשים את הבצק שנית, קורצים לעיגולים בגודל כדור פינג פונג, מקמחים את משטח העבודה, משטחים כל עיגול כמו פיתה בעובי 1 ס"מ , מורחים את הממרח שבחרתם במרכז העיגול (להשאיר את השוליים ללא ממרח), ומפזרים שכבה של פירות לבחירתכם.
  5. אוספים את השוליים של ה"פיתה" ומהדקים אותם עד ליצירת כדור מהבצק, כך שלא רואים את המילוי, ויגלו אותו רק תוך כדי אכילה.
  6. מניחים את הלחמניה בתבנית עם נייר אפייה, כשהצק בו נסגר הבצק כלפי מטה.
  7. מברישים בביצה טרופה ואופים על 200 מעלות כ20 דק‘ או עד שהבצק זהוב מלמטה ומלמעלה.

 

גיוונים ופינוקים:

  • בכדי להוסיף חגיגיות אפשר לשלב בבצק עצמו (תו"כ לישה) חתיכות של צימוקים, חמוציות או שוקולד צ‘יפ מריר וחלב
  • לילדים גדולים (מעל גיל 18) אפשר להשרות את חתיכות האגסים ביין אדום כמה שעות לפני כן, להעשרת הטעם והארומה.
  • אל דאגה-  לא חייבים להשתמש בכל המרכיבים אלא רק במה שאתם אוהבים, במה שנמצא בבית, וכמובן במה שדמיונכם מורה לכם.. זהו מתכון פתוח ליצירתיות...

 

 

הצעה למשחק לט"ו בשבט:

אפשר לקשט את החלה שלנו במקלות סוכריה (או קיסמים) עם חתיכות של פירות ומרשמלו, אפשר לקשט את החלה עצמה (בנוסח פרצופים מתפוזים שכולנו עשים בגן...)

הממרח שהשתמשנו בו יכול לשמש לנו כ"דבק" בהצלחה וחג שמח!!

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

עוגיות חמאה מקושטות לחג החנוכה

חופש חנוכה ארוך לפנינו, ויש הרבה זמן איכות להעביר עם הילדים. נצלו אותו להכנה וקישוט של עוגיות חמאה טעימות בסמלי החג.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!