העוגה שלנו היום היא ללא תוספת סוכר ובכדי להמתיק אותה נשתמש בתמרים ושזיפים, ואפשר להוסיף פירות יבשים ככל העולה על רוחכם...

עוגת תמרים ושזיפים מיובשים

עוגת תמרים ושזיפים מיובשים

 

סופשבוע נעים לכולם,

כרגע, בזמן כתיבת הטור, חורפי בחוץ וגשום. אולם אני מקווה שעד סוף השבוע נוכל להתפנק עם קצת שמש, ואם לא- נוכל תמיד להתפנק עם עוגה חורפית, מתוקה ומנחמת...

העוגה שלנו היום היא ללא תוספת סוכר ובכדי להמתיק אותה נשתמש בתמרים ושזיפים, ואפשר להוסיף פירות יבשים ככל העולה על רוחכם...

 

הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו

פירות יבשים- ממתקים מן הטבע!

טובים גם כנשנוש ולאו דווקא בתוך עוגה, מתאימים כתוספת לארוחת בוקר או לקינוח ארוחה כבדה ועוד ועוד...

אמנם הערך הגליקמי שלהם גבוה, משום שיש בהם יחסית הרבה סוכר, אבל אם כבר סוכר, עדיף שזה יהיה המקור.

פירות יבשים כמו שזיפים, צימוקים ותאנים עוזרים לנו מאוד בחילוף החומרים.

 

טיפ: למי שסובל מעצירות ממושכת- יש להשרות 3 שזיפים מיובשים במים חמים, לחכות עד שיהפכו פושרים, לשתות את המים ולאכול את השזיפים, עד הבוקר תהיו כמו חדשים.

 

מלבד זאת הם מכילים נוגדי חמצון בכמות גבוהה, סיבים תזונתיים, ברזל ועוד.

פרי יבש יכול להחליף חטיף אנרגיה וגם הוא יעזור לנו להיות עירניים לאורך זמן ולשמור על תחושת שובע.

 

מלבד הפירות, נשתמש בקמח מלא.

מה ההבדל בין קמח מלא לקמח רגיל?

בעבר, קמח לבן נחשב נחלתם של העשירים בלבד, משום שבכדי להפיק אותו צריך להפריד את המוץ מהבר, ולטחון רק את הבר- גרעין החיטה. כך היו מקבלים קמח לבן ונקי ממנו היו עושים מאפים כיד המלך. העניים נאלצו להסתפק בקמח מלא- קמח שטחנו ביחד עם המוץ, עם קליפת הגרעין, ולכן הקמח היה יותר כהה ועם סיבים.

רצה הגורל והיום הגלגל התהפך- קמח לבן הוא הזול מבין השניים...

היום אנו יודעים שהקמח הלבן הוא גם הפחות בריא.

הסיבה פשוטה- במוץ- בקליפה יש סיבים תזונתיים העוזרים לנו בעיכול וניקוי הקיבה.

עם זאת, יש להיזהר לא לצרוך יותר מדי סיבים תזונתיים, כי הקיבה לא מעכלת אותם ויכולה להיגרם עצירות.

 

 

ונעבור למטבח

עוגת תמרים ושזיפים מיובשים

(כמות לשתי תבניות אינגליש קייק)

 

מה צריך:

4 ביצים

2 גביעים שמנת חמוצה 9 אחוז

14 תמרים ללא הגלעין

6 שזיפים ללא הגלעין

2 כפות סילאן (דבש תמרים)

1 כפית תמצית וניל

חצי כוס שמן קנולה

 

חצי כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט וקורט ציפורן (לא חובה)

2 כוסות קמח מלא תופח

 

אופן ההכנה:

1)     מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים את התבניות קלות ע"י נייר סופג עם שמן קנולה.

2)     מכניסים את כל החומרים למעבד מזון (בלנדר) חוץ מהקמח והתבלינים.

3)     טוחנים את כל החומרים לעיסה תפוחה וכמעט חלקה (לא נורא אם נשארו קצת חתיכות של פרי, אבל חשוב שהרוב יהיה טחון).

4)     מעבירים את הבלילה לקערה ומוסיפים את הקמח והתבלינים.

5)     מערבבים עד שהבלילה אחידה, ולא יותר!

6)     מעבירים לתבניות ואופים על 170 מעלות כחצי שעה, או עד שקיסם שנתקע במרכז העוגה יוצא יבש.

 

  • לשמור במקרר ולחמם מעט במיקרו לפני שאוכלים.
  • אפשר להקפיא עוגה אחת ולהפשיר במקרר כשרוצים.

 

רוטב למתפנקים

100 גר‘ שוקולד לבן

חצי כוס חלב אורז

1 כף סילאן

ממיסים במיקרו את כל החומרים (כל פעם כ20 שניות, כדי שלא יישרף) ושופכים על העוגה רק לאחר שהיא מתקררת מעט.

*למבוגרים- אפשר להוסיף לרוטב 2 כפיות נס קפה חזק- מומלץ!!

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 

 


עוד באותו נושא

אוזני המן צבעוניות ללא אפייה

בלי שנתכוון או שנתכנן, בכל שנה במהלך חג פורים הבית מתמלא באוזני המן. עם שוקולד, פרג או תמרים

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!