גם מי שעבדה מהבית קודם והטילה על עצמה משמעת, תגלה מהר מאוד שקשה להתרכז כשהתינוק החדש נמצא כל הזמן במרחק נגיעה
כשאמהות טריות רוצות לחזור לעבודה לאחר הלידה, הן חוזרות בדרך כלל למקום העבודה שמחוץ לבית, עם היעדים והמטלות. אבל יש כאלה שמקום העבודה שלהן הוא בבית, הן כעצמאיות והן כשכירות.
גם מי שעבדה מהבית קודם והטילה על עצמה משמעת, תגלה מהר מאוד שקשה להתרכז כשהתינוק החדש נמצא כל הזמן במרחק נגיעה.
ישנן גם נשים רבות שמחליטות לחזור בתקופה הזו לספסל הלימודים, להשלים לימודי תואר שני או לעשות קורס מקצועי בתחום העבודה. הרבה נשים חשות שזה בדיוק הזמן להתפתחות בקריירה, בין אם מדובר בלימודי פיזיקה או בקורס ללימודי יוגה. גם מצב זה דורש התארגנות כשיש תינוק בבית.
הנה כמה עצות לחזרה חלקה וקלה יותר:
ללמוד את לוח הזמנים של התינוק
עד עכשיו בילית את היום לפי השעות של התינוק, בלי להבדיל כמעט בין יום ולילה. עכשיו כשהתינוק גדל קצת ואת צריכה לספק עבודה, חשוב לדעת בדיוק מהו סדר היום של העולל. לפני החזרה לשגרת העבודה או הלימודים בבית, כדאי להכין טבלת שעות שבה תרשמי במשך שבוע את ההתנהלות של התינוק. בכל יום רשמי את שעות הערות והשינה, את שעות האכילה שלו, את השעות שבהן הוא נינוח יותר, את השעות שבהן הוא פחות רגוע.
בתקופות שונות הטבלה הזאת משתנה, אבל לפחות לפרק זמן נתון היא מאפשרת לך לראות מהן השעות שבהן את יכולה להתפנות לעבודה או למטלות הלימודים בשקט יחסי, ומהן השעות שבהן ממש לא כדאי לך לעשות את המאמץ.
למצוא בייביסיטר לשעת הצורך
גם אם את המטפלת העיקרית בתינוק בבית, יהיו ימים שבהם תהיי חייבת לספק עבודה דחופה שמצריכה זמן רב, לצאת לפגישה לא מתוכננת או ללמוד למבחן קשה. כדאי להשקיע בחיפוש בייביסיטר שפנויה במהלך שעות היום ושאפשר להזעיק במקרה הצורך.
לארגן פינת עבודה טובה
בעניין הזה אין תירוצים. אם לא יהיה לך מקום מסודר שמיועד רק לעבודה או ללימודים, לא תחזיקי מעמד לאורך זמן. גם אם אין חדר עבודה בבית, סדרי לך שולחן קטן עם מחשב בחדר השינה או במרפסת הסגורה, גם אם היא קטנטונת. העיקר שהאזור יהיה תחום וברור. רק וודאי שכולם יודעים שזה חדר העבודה שלך. סדרי אותו כך שיהיה נעים ככל האפשר.
לחלק סמכויות ואחריות
להעביר סמכויות זה בכלל לא פשוט, בעיקר כשמדובר בתינוק קטן, אבל אין ברירה. אם תמשיכי לעשות את כל מה שעשית עד עכשיו, איך בדיוק תספיקי לעבוד? היעזרי בכל מי שניתן – משפחה, חברות עם תינוקות וכמובן בני הזוג.
לנהל נכון את הזמן
נכון שאי אפשר לעבוד שמונה שעות רצוף כשיש תינוק בבית, אבל אפשר לפצות על לזה. חלקי את המשימות בכל יום ליחידות עבודה של שעה או שעתיים. כך תוכלי לשלוט לא רק במה שעשית, אלא גם לדעת כל העת מה עוד נשאר לעשות.
לדעת להיפרד מהתינוק גם אם שניכם באותו בית
אמנם חלק מהעניין של העבודה בבית היא שלא צריך להיפרד מהתינוק ליום שלם, אבל כדי שתוכלי לעבוד במשך היום, כדאי ללמוד להיפרד ממנו לפחות לשעה. זו שעה שתאפשר לך להיות כולך בעבודה ותשאיר לך זמן רב יותר לבלות איתו אחר כך.
בהצלחה!
עוד באותו נושא
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, נשים יולדות את ילדן הראשון בסביבות גיל 27, תקופה בה סך האנרגיות גבוה
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...