כמו בכל שנה, אחרי טירוף החגים הגדול והכניסה לשגרה, בדיוק כשכבר התרגלנו, מגיע... חנוכה!

סופגניה חמה ומתוקה

חג שמח לכולם!

כמו בכל שנה, אחרי טירוף החגים הגדול והכניסה לשגרה, בדיוק כשכבר התרגלנו, מגיע... חנוכה!

וזהו לא חג רגיל, אלא חג הילדים!

החל מסביבונים, מעות חנוכה, מחזות זמר, פסטיגל/פסטיבל וכלה בטירוף השופינג הגדול שמגיע אלינו עקב הקרבה של החג לקריסמס והקרבה שלנו לתרבות המערבית העולמית.

אולם יחסית לשאר חגי ישראל, חג החנוכה המסורתי, על כל מצוותיו ומנהגיו, הוא דווקא חג כלבבי. הדלקת נרות וחגיגת הנס, מטבעות שוקולד וסביבונים בכל הצבעים אלו מנהגים ידידותיים ועוד לא דיברנו על הדובדבן שבקצפת- הסופגניה!

הרשת מוצפת במתכונים לסופגניות- קטנות, גדולות, אפויות, אורגניות ועוד ועוד,

אבל אם נודה על האמת, אין כמו טעם של סופגניה חמה שהרגע יצאה מהשמן החם, טריה וריחנית, מתוקה ונוסטלגית...

עם כל הכבוד לוורסיות החדשניות, הפעם נלך על המקור. כבר הזכרתי בעבר את הנושא השנוי במחלוקת- האם למנוע מהילדים את כל הדברים הלא בריאים? והגענו למסקנה שהאיזון פה הכי חשוב. אם נמנע מהילדים סופגניות בחנוכה, יכול להיות שהם יפתחו תשוקה מתמדת לסופגניות, שתישאר עד גיל מבוגר. אם נסכים לילדים לאכול סופגניה תוצרת בית, תוך הסבר קצר על המאכל המסורתי, יתרונותיו וחסרונותיו, הסיכוי שיילכו לרעות בשדות זרים נמוך בהרבה...

ישנן שתי אסכולות מרכזיות לסופגניות- סופגניה עם שמרים וסופגניה עם יוגורט.

אני תומכת גדולה באסכולת היוגורט, היות ואין צורך בזמן התפחה, לישה ושוב התפחה. וחוצמזה, הסופגניות יוצאות בכל מיני צורות, כך שאפשר להפוך זאת למשחק- איזו חיה/ איזה יצור אני אוכל עכשיו...?

 

ונעבור למטבח

סופגניה חמה ומתוקה

1 חבילה קטנה קמח תופח (חבילה קטנה= 350 גר‘)

2 גביעי אשל/ גיל

4 כפות סוכר

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

מערבבים את כל החומרים, מחממים סיר עם שמן עמוק, בכדי לבדוק עם השמן חם שמים בזהירות קמצוץ מהבלילה.

אם הקמצוץ צף ישר- סימן שהשמן מספיק חם. (בשלב יותר מאוחר- אם השמן יותר מדי חם והבלילה צפה וישר נהיית חומה- אפשר לכבות או להנמיך קצת את האש כי זה סימן שהשמן חם מדי).

* ניתן להוסיף לשמן חתיכה של גזר בכדי למנוע שריפת השמן.

בעזרת כפית מתחילים להוריד לשמן את הסופגניות (את השלב הזה רק מבוגרים עושים!).

לטגן ולהפוך עד שהסופגניה שחומה מל הצדדים, להוציא ולהניח על נייר סופג.

לאחר שהסופגניה מתקררת, אפשר לפזר אבקת סוכר ולהזריק מילויים שונים (מזרק קטן אפשר לקנות בכל בית מרקחת).

אפשרויות לגיוון

  • ניתן לערבב אבקת סוכר עם מעט קינמון לפני שמפזרים על הסופגניות. קינמון גם טוב להרגיע את הבטן וגם עוזר לגוף להתחמם, תבלין מומלץ לחורף.
  • גיוון במילוי- במקום ריבה אפשר לטחון לבד פירות שונים או למלא במחיות שונות כמו- רסק תפוחים, אגסים, או אפילו גזר מרוסק עם קצת דבש.
  • גבינה מתוקה- מערבבים גבינה לבנה עם מעט דבש וחלב (חלב מוסיפים רק עד שהגבינה מספיק דלילה כדי להיכנס למזרק).
  • מלית בטעם חלבה- סילאן (דבש תמרים) מעורבב עם מעט טחינה גולמית (אפשר להוסיף מעט מים לדילול).
  • שוקולד (איך אפשר בלי?) – ממיסים 50 גר‘ שוקולד מריר 60 אחוז עם חצי כפית שמן, ממלאים את המזרק ומזריקים... (אם ממסימים במיקרו- בזמנים קצרים בכדי שלא ישרף).

כמובן שאפשר לתת לדמיון שלכם להתפרע!

אל תפחדו לנסות כל מה שעולה על רוחכם - קשה מאוד להפוך סופגניות ללא טעימות...

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com

 


עוד באותו נושא

פיתה... ירוקה!

לכבוד פיקניק יום העצמאות מציעה לנו חברת "שמרית" מתכון ייחודי ל.... פיתה ירוקה!

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!