חשש מוכר הוא המעלה את השאלות הנפוצות "מה עלי לאכול במהלך הנקת התינוק? וממה עלי להימנע במהלך תקופת ההנקה?"

אכילה נכונה במהלך ההנקה

החשש המוכר המעלה את השאלות הנפוצות "מה עלי לאכול במהלך הנקת התינוק? וממה עלי להימנע במהלך תקופת ההנקה?" הינו חשש מוכר מאוד בקרב נשים מניקות, בעיקר אלו שמדובר בהנקה ראשונה של ילדיהם.

מעבר לעובדה שתזדקקי לתוספת של 500 קלוריות יומיות לתזונה היומית שלך התשובה הכללית ביותר לשאלות שהועלו למעלה: אכלי הכול מהכול אך באופן שקול ומתון. אך התשובה הנכונה ביותר הינה תשובה המפרטת את התזונה המומלצת במהלך תקופת ההנקה, תזונה המורכבת ממזונות בריאים שלאימהות עסוקות יש את הגישה המהירה אליהן.

ראשית חשוב להבהיר כי אין כאן מרדף אחר השלמות, יש לך מספיק דאגות על הראש בכל הקשור להנקה כגון שימוש של משאבות חלב והקפאת החלב לשעות בהן את נעדרת מהבית, אין טעם בלחץ מיותר של הרכבת תזונה מושלמת על מנת לספק חלב אם עם המרכיבים המושלמים. הגוף שלך מוכן לספק לתינוקך את ההזנה המושלמת, לא משנה מהי התזונה שלך! חשוב שתאכלי אוכל בריא על מנת שחלב האם שלך יכיל מספיק מרכיבים תזונתיים בריאים.

עליך להמשיך ליטול את תוסף התזונה אותו צרכת במהלך הריונך: prenatal, אך רוב המרכיבים הטובים אמורים להגיע מהאוכל האמיתי אותו תצרכי. החדשות הטובות הן שלגופך יש את מאגר הויטמינים הדרושים לתינוקך אך את תמיד תצטרכי לדאוג שמאגר זה יחודש. לכן אכילה נכונה (ולא אכילה מושלמת) הינה אכילה הכרחית ומהווה נקודת המפתח להנקה בריאה לך ולתינוקך. אין דיאטה אחת שנכונה לכל אחת ואחת, מאחר ואימהות יש בכל העולם, בכל העולם תרבויות והרגלי אכילה שונים לכן לא תקבלו כאן צ‘קליסט של תפריט יומי. אך הדגשים הינם להקפיד על אכילה מינימאלית של סוכרים, צריכה מינימאלית של קפאין, שומנים ומלחים. להעדיף מזונות עתירי ברזל, (ירקות, קטניות, בשר, עלים ירוקים, ברוקולי ועוד...), להקפיד על צריכה אופטימאלית של סיבים תזונתיים (חיטה מלאה, פירות יבשים, ירקות ועוד...), מזונות אלו יסייעו בשמירה על חוסנו של הגוף במהלך תקופת ההנקה. מעבר לתזונה נכונה חשוב להקפיד על פעילות גופנית לשיפור ושימור מערכות הגוף!

טיפים להכנת ארוחות מהירות ויעילות לאימהות המניקות:

יתכן שלעיתים תחושי טוטאלית ומשימתית ביותר בכל הקשור לתפקידך החשוב כמקור התזונה לתינוקך. יהיה לך קשה ביותר לדמיין פסק זמן שהוא רק שלך במהלך שעות היום ולא תמצאי כרגע זמן לגשת ללמוד סדנאות בישול אוכל בריא. אז איך בכל זאת תצליחי למצוא את הזמן לדאוג לתזונה נכונה? הנה כמה טיפים טובים.

  1. לארוחת הבוקר- הוסיפי פירות יבשים לקטניות הבוקר וגרנולה ליוגורט דל שומן, אם את מעדיפה בייגל טוסט הוסיפי פלפלים, גזרים ועוד ירקות לגבינה המוקרמת. שלבי גבינת קוטג‘ בארוחה שתספק לך סידן.
  2. לארוחת הצהריים או ארוחת הערב הוסיפי קטניות כגון אפונה ושעועית לסלט.
  3. הקפידי לשמור ירקות חתוכים במקרר שיהיו נגישים לרגעי רעב, ניתן לאכול אותם ללא תיבול או עם רוטב. אם ממש אין לך זמן תוכלי לרכוש בסופרים ירקות חתוכים ולאכול ישר מהשקית.
  4. העדיפי תמיד לחם מחיטה מלאה על פני קמח לבן.
  5. אמצי אכילה של יוגורט עם ירקות חתוכים, זו ארוחה מהירה ובריאה.
  6. ביצים קשות הן מאכל שכדאי לשמור במקרר נגיש להכנת ארוחה מהירה.

דגשים אחרונים חביבים: זה חשוב לאכול הרבה ירקות ופירות, עדיף כמובן שאלו יהיו טריים, אם אין ברירה אז גם קפואים יתקבלו בברכה. תפוחים הם פרי נהדר הזמינים לאורך כל השנה ואלו מאוד בריאים ומזינים. הקפידי לכלול אותם בתזונתך היומית. חשוב להקפיד על שתיית מים לאורך כל שעות היום ולא להמתין לתחושת צמא, גופך הינו 65 אחוזים מים! ותלוי באופן ישיר בצריכת המים היומית שלך, אם לא תשתי בכמות מספקת תחושי תשישות וחוסר מנוחה.

 


עוד באותו נושא

תוסף יוד בהריון

משרד הבריאות דורש לנטילת תוסף יוד לנשים בגיל הפוריות ובהריון. כל מה שיש לדעת על המינרל – בכתבה שלפניכם.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!