מעבר מגן חובה לכיתה א הוא מעבר שמסמל בעיני הילד ובעיני משפחתו את המעבר בין עולם הילדים לעולם המבוגרים. מה יאפשר מעבר קל ונעים? מה חשוב להוציא מהחדר ומה חשוב להכניס? איך יוצרים אווירה לימודית הרמונית כך שהילד ירגיש נוח ובטוח?
מעבר מגן חובה לכיתה א הוא מעבר שמסמל בעיני הילד ובעיני משפחתו את המעבר בין עולם הילדים לעולם המבוגרים. הילד פתאום מרגיש גדול, מתייחסים אליו ככזה ומבחינתו, הכל חדש, מאתגר ומעניין. אם כך, חדר השינה של הילד גם כן צריך לעבור שינוי על מנת להתאים לצרכים החדשים של הילד.
אז איך עושים זאת? מה חשוב שיהיה בחדר על מנת שיאפשר מעבר קל ונעים? מה חשוב להוציא מהחדר ומה חשוב להכניס אליו? איך יוצרים אווירה לימודית הרמונית כך שהילד ירגיש נוח ובטוח בחלל האישי שלו?
פאנג שווי זהו גוף עצום של ידע אשר עוסק בהתאמה של הבית לאדם שגר בו ולענייננו - התאמת החדר של הילד למעבר הכה משמעותי לכיתה א. תורת הפאנג שווי עוסקת בהתאמת הצבעים והאבזור בחדר בהתאם לאסטרולוגיה האישית של הילד ובהתאם לאנרגטיקה בחדר עצמו. זה מאפשר לילד שינה טובה, אווירה נעימה בחדר ויכולת לימודית מיטבית.
למשל, ילד שסובל מהרטבה או מקשיים בהרדמות בלילה – נוציא עד כמה שניתן כל צבע כחול מהחדר שכן כחול הוא צבע שמסמל את אלמנט המים, מסמל רגשות עמוקים ופחד. כל אלה קיימים בעודף אצל הילד. לילדה היפראקטיבית, למשל, לא נמליץ על ריהוט ואבזור בגוונים חמים (אדום, כתום צהוב) משום שגוונים אלא לא יאפשרו לה להירגע בחדר, להתרכז בעשיית שעורים או לישון היטב.
אז מה עושים?
לפניכם מספר טיפים והמלצות להכנת החדר לכיתה א
- סדר וארגון – מהווים את העקרונות החשובים בפאנג שווי. האם הילד שלכם מתקשה לארגן עצמו ולהיות מסודר? האם קשה לו לעמוד במטלות יומיות פשוטות? אם כן, תרמו אותו יחד אתכם למבצע סידור החדר. חישבו לרגע עד כמה המשפט הבא נכון: כאשר יש סדר בחוץ – יש סדר בפנים. כאשר האווירה בחדר נינוחה ונעימה, היא גם משפיעה על הילד להיות כך. אם קשה לו – סדרו עימו ובמהרה ההרגל יהפוך לטבע. הקפידו על כך בעיקר בשולחן הכתיבה שלו.
- ישן מפני חדש תוציא – סדרו את הצעצועים ואת החפצים הישנים יחד עם הילד. אם יש כאלה ששבורים או שייכים לגיל צעיר תרמו אותם / מסרו אותם לחברים או לקרובי משפחה. כך תפנו מקום למשחקים חדשים התואמים את גיל הילד.
- התאמת עיצוב החדר לגיל הילד – אם הילד יסרב להזמין חברים לביתו לאחר שעות הלימודים, חישבו מדוע. אולי זה קשור למדבקה הענקית של טוויטי על הקיר שהדבקתם לו בגיל שנתיים. האם תלויות לילד בחדר תמונות שלו כשהיה תינוק? אם כן – הוציאו, שנו, צבעו מחדש ותלו תמונות שמשקפות את ההווה של הילד בין אם מדובר בתמונת שחקן כדורגל (שמעודד ספורטיביות וכוח רצון) אן שמדובר בתמונת טבע שהילדה אוהבת. אל תשכחו לשתף את הילד בהחלטות.
- התאמת עיצוב החדר לאופי הילד – אם ילדיכן הוא ילד חולמני ו"מעופף" אבזרו את החדר כך שהילד יהיה כמה שיותר במגע עם הרצפה על מנת שיחוש את הקרקע תרתי משמע. פרקט למשל, שטיח ופופים נעימים מומלצים מאוד. אם ילדיכם הוא ילד מופנם, ייתכן וירוק פיסטוק שמסמל צמיחה, התחדשות ואת עולם הטבע יסייע לילד להיפתח יותר.
- מיקום שולחן הכתיבה – חשוב ששולחן הכתיבה לא יהיה עם הגב לדלת כי אז ישנו תמיד החשש שהילד אינו יודע מה מתרחש מאחורי גבו. המלצה זו רלוונטית גם לגבי שולחן הכתיבה בעסק שלכם. ישיבה עם הגב לדלת משמעה ישיבה עם הגב להזדמנויות. יועץ מומחה יכול לתת כיוונים מדויקים לישיבה על פי תאריך הלידה של הילד.
- תאורה, אור טבעי ואוויר נקי – חשוב מאוד שהתאורה בחדר של הילד תהיה נעימה ורכה. אור לבן של פלורוסנט משפיע אנרגטית בצורה לא נעימה על הגוף לעומת אור צהוב אשר יוצר תחושת חמימות. הכניסו כמה שיותר אור טבעי לחדר, פתחו חלון ואווררו את החדר מספר פעמים ביום.
- שניים בחדר - אם בחדר אחד ישנים שני ילדים, חשוב מאוד להקצות לכל אחד פינה משלו כגון שידה / מגירות / לוח שעם לתלות את הציורים והתמונות שלו וזאת על מנת להדגיש שהחדר הוא של שניהם ולכל אחד יש אמירה משלו בחדר אשר מונעת תחושת קיפוח.
- מדפים וקורות מעל המיטה – מדפי ספרים או קורות מעל מיטה מהווים עומס אנרגטי על הישן אשר יכול להתבטא בעצבנות ובקשיים בשינה אצל הילד. הסירו אותם.
שנת לימודים טובה, בריאה ופורייה.
על הכותבת:
אביטל לוביא כהן
לחיות במרחב הרמוני
0523302384
avitalfengshui@gmail.com
התגובות שלכם ...