יש אמהות הדוגלות במריחת קרם על הטוסיק עם כל החתלה ויש הדוגלות במריחה כאקט טיפולי - רק אם וכאשר העור נראה אדמומי או פצוע. מהי דרך המלך?

האם למרוח משחה עם כל החלפה של חיתול או לא?

לפני מספר ימים יצאתי עם נכדתי לגינה, ובעודי מנדנדת ומנדנדת אותה (איך אף-פעם לא נמאס להם...), ראיתי לידי שתי אמהות עם תינוקות קטנטנים. אחת האמהות השכיבה את תינוקה בעגלה והחליפה לו חיתול. כשעמדה לסגור את החיתול הנקי, שמעתי את חברתה אומרת "שכחת למרוח לו משחה", וחברתה ענתה לה: "אבל אין צורך, הטוסיק נקי מפצעונים, אני לא אוהבת למרוח משחות אם אין סיבה".

 

במהלך התקופה בה תינוקות משתמשים בחיתולים, העור שלהם נעשה רגיש בגלל גירוי של שתן, צואה, לחות וחום שהצטברו בחיתול. חיכוך ממושך של העור עם החיתול הספוג יכול לגרום לתפרחת שהינה דלקת עור. השתן מפריש אמוניה, שמחמירה את הדלקת ואליה עלולים להצטרף חיידקים, שמרים ופטריות. גם שלשול ויראלי מותיר את העור מגורה ופצוע.

משיחת האמהות בגינה למדתי שקהילת האמהות נחלקת לשתי אסכולות: הדוגלות במריחת קרם או ג‘ל על הטוסיק עם כל החתלה לעומת הדוגלות במריחה כאקט טיפולי - רק אם וכאשר העור נראה אדמומי, פצוע, מציק.

הסיבה לכך היא גישה של מניעה וטיפוח וטיפול לעומת הגישה של התגובה לאירוע: מופיעה תופעה עורית כגון אדמומית או כשיוצא פצע – מטפלים בהם באופן ממוקד, בהתאמה לסוג התופעה.

כמו כן יש נטייה לחשוב שהעור "מתרגל" לרכיבי המוצר ואז נוצרת בו תלות או שמריחה חומר פעיל על עור שלא זקוק לו יכולה לגרום נזק.

 

אני נוטה לגישה של המניעה. הסיבה העיקרית לכך היא שבמקרה של תינוקות, מכיוון שאי הנעימות בעור מתחילה באזור מכוסה ולא גלוי לעין, ייתכן שהם סובלים בזמן שההורה עדיין לא מודע להתפתחות הבעיה. במיוחד הדבר בולט בלילה - כשהתינוק ישן שינה רצופה ללא החלפת חיתול, בדרך כלל. זהו שיקול שיש לקחת בחשבון כאשר מקבלים החלטה לאיזו מהאסכולות רוצים להשתייך.

חשוב לדעת שבתקופה בה התינוק מקבל אנטיביוטיקה מופר האיזון של החיידקים הטובים, ואז הצואה והשתן יותר חומציים. בתקופה זו כדאי למרוח כמניעה, ולהתמיד בכך גם שבועיים לאחר מכן.

כמו כן, איכות ושיטת פעילות המוצר יכולות להוות מדד נוסף לקבלת ההחלטה. ישנן משחות שומניות שמכסות את עור התינוק בשכבה עבה "למניעת" חדירת חומצות השתן לעור אולם גם לא מאפשרות אוורור של העור. לעומת זאת ישנם מוצרים מבוססי ג‘ל אלוורה אשר מתפקד כגורם מרגיע. היתרון שלו הוא שאינו סותם את הנקבוביות. במקרה שהמוצר מכיל חומרים פעילים לחיטוי ולמניעת התפתחות תפרחת חיתולים הרי שהרווחנו זמן ומנענו מבעיה קטנה להפוך לגדולה.

 

היתרון הגדול של שימוש בארומתרפיה לטיפול ו/או מניעת תופעות עוריות אצל תינוקות (ובכלל) הוא תכונת האיזון של הצמחים. פעילות בגוף היא כזו שכאשר יש חוסר- הצמח משלים אותו אולם כאשר יש עודף – הוא מופרש מהגוף.

 

 

על הכותבת:
לוי חוה, ארומתרפיסטית
לאתר: http://www.teva-aroma.com
כתובת דוא"ל:havalevy@zahav.net.il

 


עוד באותו נושא

בעיות פריון ורפואה סינית

בעיית הפריון היא בעיה ההולכת וגדלה בחברה של היום. במאמר זה אדון בבעיה בסיבות לקיומה ובפתרונות המוצעים לה ברפואה הסינית

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!