ההתרגשות היא עצומה. ילדנו הקט עולה לכיתה א‘. מילד קטן שהלך לגן עד עכשיו, הפך לילד גדול שהולך לבית הספר. לצד השמחה והתרגשות יש המון חששות פחדים ודילמות.
הנה מס‘ עצות שיעזרו לכם, ההורים, לעבור זאת נכון יותר...
-
מומלץ להגיע לבית הספר לפני תחילת הלימודים, ולהכיר את בית הספר, להיכנס לכיתה ולהראות לו איך היא נראית, להסתובב בתוך בית הספר להראות לו היכן ההנהלה יושבת אם יש בעיה לאן הוא פונה, בדר"כ יש חלק מצוות בית הספר שנמצא בשבוע שלפני ואז אפשר להכיר לו חלק מהמורים ולשוחח עימם לא באופן רשמי, לשחק עימו בחצר בית הספר.
-
לקנות יחד עם הילד את הציוד הנדרש לבית הספר, ילקוט, צבעים, מחברות, תלבושת אחידה. מועבר לו מסר של מעורבות בתוך התהליך לעלייה לכיתה א‘.
-
דברו עם ילדכם על הרגשות שלו, הסבירו לו שזה בסדר להתרגש, לפחד, לחשוש, לשמוח. ספרו לו מה אתם מרגישים ואיך אתם הרגשתם כשעליתם לכיתה א‘, השתדלו לספר סיפורים חיוביים ומשעשעים ובכך להפיג לו את הפחד ולא להעצים את החששות. במידה וילדכם מסרב לדבר, אפשרו לו להביע את רגשותיו בדרכים יצרתיות אחרות כגון: ציור, משחק , פיסול... החשוב הוא שתהיו שם יחד עם ילדכם כשהרגשות עולים.
-
חשוב לבצע לפני תחילת הלימודים בדיקת שמיעה, בדיקת ראייה ומיקוד ראייה.
-
חלק מההתרגשות שלנו נובעת מתוך ההבנה שילדנו הקט הופך להיות עצמאי יותר, וכך גם ההתנהלות שלו בכיתה תהיה עצמאית. על מנת לאפשר לו להיות עצמאי עודדו אותו לבצע מטלות שונות בבית לבד כמו: לערוך את השולחן, לפנות מדיח, לעזור במיון הגרביים בכביסה, לסדר את החדר, לארגן את כלי המשחק שלו (קלפים, לגו...)
-
חיזוק יכולות המוטוריות. חלק מההכנה לכיתה א‘ קשורה למוטוריקה גסה ועדינה. מומלץ לעסוק יחד עם ילדכם בפעילויות המוטוריות השונות. למוטוריקה הגסה, משחקי כדור שונים שזורקים , תופסים, בועטים בכדור לכל הכיוונים קדימה, אחורה, ולצדדים , גלגולים על מזרון.
-
חגורת כתפיים – לתלות בריסטול על הקיר בגובה מעל קו הכתף ילדכם עומד/יושב מולו ומצייר צורות הנדסיות שונות, דמויות שונות , אותיות, מספרים שונים, (מומלץ את הספרה 8 במנחים שונים, עומד,שוכב, אלכסון, משפיע על מערכת ההצלבה של הגוף והמוח).
-
מוטוריקה עדינה – לישת בצק, פלסטלינה, פימו ולפסל צורות שונות, אותיות ,ספרות, תרגילי חשבון פשוטים... אטבי כביסה בצבעים שונים- תליה או הצמדה של האטבים לדף עם צבעים בצבע האטב ולהתאים לפי הצבע.. לרשום מספר על דף נייר ויש להצמיד אטבים לפי המספר הרשום.
-
במידה וידוע לכם על קושי כלשהי שיש לילדכם, רגישות תחושתית, קושי בראייה, קושי שמעיתי, הפרעת קשב, מומלץ ליידע את המורה וזאת כדי שתוכל להתאים את עצמה ואת דרישותיה מילדכם.
-
שימו לב להתנהגות שונה במהלך שנת הלימודים, במידה ומתעורר קושי כלשהו בהתנהגות או בלימודים, יש לבחון את מקור הקושי אם הוא רגשי (לידת תינוק חדש, שינוי במשפחה, מוות של אדם קרוב..) או פיזיולוגי (קושי במיומנויות המוטוריות השונות..), ההבנה לבעיה תעזור לכם לטפל נכון יותר ולמנוע את התסכול הרב והקשיים שעלולים להיגרם לאורך זמן.
בהצלחה.
התגובות שלכם ...