בין אם יש לכם ילדים קטנים שעדיין בגן ממש עד סוף אוגוסט ובין אם יש לכם ילדים שכבר בחופש, הקיץ מביא איתו אוירה של בזבזנות.
בכל ביקור בסופרמרקט אנחנו מקבלים דגימות מסוגי גלידות חדשות או חטיפים קרירים מסוג זה או אחר. כולם יקרים וכמובן לא לתקציב שלנו אבל מוצאים את דרכם לעגלת הקניות שאנחנו מובילים. וגם אם צלחנו את מקררי הגלידות ללא פגע – הרי שגם אבטיח או ענבים בימינו זו הוצאה לא מבוטלת.
ומה עם בילויים עם הילדים בימי החופש או בסופי שבוע? הרי כל כניסה לאטרקציה הכי פשוטה אם תכפילו אותה בכמות הנפשות במשפחה ממוצעת תקבלו סכום בן 3 ספרות.
כל זה ועדיין לא כתבתי כלום על רכישת ציוד לגן או לבית הספר לשנה הבאה: תיק לגן, ילקוט, קלמר, ספרי לימוד מכשירי כתיבה ועוד.
ומה עם הוצאות ביגוד? הרי כבר עכשיו ברור לנו שבגדי החורף מהשנה שעברה לא ממש יתאימו לילדים בחורף המתקרב. ואם צריך להצטייד בתלבושת אחידה אז בכלל צריך כבר למהר...
אז מה עושים?
כמו שאתם יכולים לשער לעצמכם, אין פתרון פלא לבעיה. אם היה, לא היינו רואים את גלי המחאות ההולכים וגוברים ברחבי הארץ. אבל בכל זאת בכתבתי זו הייתי רוצה לרענן כמה נקודות צרכניות חשובות שכדאי מדי פעם להיזכר בהן. וכל פעם שנזכרים, אפשר "לקחת" משהו אחר להמשך הדרך.
ביקור בסופרמרקט
סופר זה לא מגרש משחקים.
את הילדים עדיף פשוט לא להביא איתנו לקניות.
אבל אם כבר לקחנו אותם, אז צריך להתייחס אליהם בהתאם לגילם.
לילדים צעירים אפשר לסכם שקונים רק דבר אחד לבחירתם. לילדים טיפה יותר גדולים אפשר להקציב סכום שיוכלו לקנות בו מה שירצו. תתפלאו כמה מהר למד הבן שלי חשבון בשיטה הזו. והוא גם למד טוב מאד להבחין מה סדר העדיפויות שלו מבחינת ממתקים וחטיפים...
דבר נוסף שאני אוהבת לעשות אם אני לוקחת את הילדים איתי לקניות, זה לשלוח אותם להביא דברים. שילמדו לעזור. ולא להסס להטיל עליהם משימות קשות. הבן שלי הצליח מצוין להביא קופסא של מלפפונים חמוצים במלח בגודל בינוני של חברה מסוימת שחביבה עלי. מה שכן, מומלץ בכל זאת לגשת למדף ולראות אם היה מבצע אחר יותר משתלם על אותו מוצר.
אבל, חשוב לי מאד לציין, שלמרות הכל וגם אם השתמשתם בכל מיני שיטות כדי להעביר את הקניות יותר ברוגע, עדיין ילדים הם ילדים וסופר זה סופר וכמו שכתבתי קודם סופר זו לא אטרקציה לילדים ואם הילדים פתאום משתעממים או מתחילים להשתובב בבקשה קחו נשימה ולפני שאתם מענישים וגוערים סיפרו עד 10 ותחשבו טוב אם זו אשמת הילד שמתנהג כילד או אשמת ההורה שגרר אותו לקניות, גם אם בלית ברירה.
בקשר לגלידות שציינתי קודם, שמשנה לשנה הן יותר ויותר יקרות, אם אתם מתעקשים עליהן אז אני ממליצה להפריד את רכישתן מהקניות השבועיות ולמצוא בכל פעם את החנות או הסופר עם המבצע הכי שווה. והכי טוב – להכין בבית לבד. יש המון מתכונים בחינם ברשת, והנה לכם גם מתכון אחד שאני אוהבת במיוחד (גלידת קפה מרעננת).
בקשר לפירות עוד לא מצאתי פתרון ממש משתלם אבל אני בהחלט ממליצה לא להתעצל ולקנות פירות וירקות בשוק. גם יותר טרי, גם מבחר גדול יותר וגם אפשר תמיד להתמקח על המחיר...
אטרקציות וטיולים
כשיש לכם ילדים אתם בטוח רוצים מידי פעם לצאת איתם לבלות בכל מיני אטרקציות או טיולים מחוץ לבית. ומה לעשות שכל דבר עולה הון? להישאר בבית? ממש לא!
בנושא זה יש לי כמה המלצות.
ראשית, אל תתפנקו ותתחילו לצאת לטיולים בטבע. ואני יודעת שכשמגיע הקיץ מתחשק נורא לטוס לחו"ל, אבל חברים, יש לנו ארץ נהדרת! יש מקומות מדהימים בישראל שתיירים מכל העולם מגיעים לראות. למה שלא נגיע אליהם גם אנחנו?
דבר נוסף שצריך לזכור: ילדים אוהבים מקומות מוכרים. גם אם לכם כבר נמאס, הילדים נהנים לצאת לרכב על אופניים בספורטק העירוני אפילו כל שבת. לא תמיד חייבים לחדש באטרקציות מיוחדות ולהוציא כסף.
אפשרות נוספת לגבי בילוי עם ילדים אלו מרכזי מבקרים שונים ברחבי הארץ. בחלק גדול מהם הכניסה ללא תשלום וצריך רק לתאם את הביקור מראש. חברת החשמל, מקורות, בנק ישראל וגם הדואר יכולים להיות מאד מעניינים לילדים.
וכשבכל זאת אתם רוצים ליהנות מאיזו אטרקציה חדשה שעוד לא הייתם בה? בררו מראש איזה הנחות או מבצעים אתם יכולים למצוא. למקומות רבים יש אתר אינטרנט שמציע קופונים, חלק מכרטיסי האשראי מציעים הנחות או מבצעים לאתרים שונים, לפעמים אתם יכולים להתארגן בקבוצה ולקבל מחיר קבוצתי, ובהרבה מקרים אם נכנסים בשלוש השעות האחרונות לפעילות האתר מקבלים הנחה משמעותית.
לסיום סעיף זה חשוב לי לציין דבר נוסף. אם החלטתם לחסוך בהוצאות, חסכו בהוצאות! אפשר להביא כל דבר מהבית: שתיה, מזון, פירות, חטיפים משחקים וכד‘. בימינו לקנות שלגון לשניים או שלושה ילדים יכול להגיע ל30 שקלים וגם זה יכול להיות סכום גבוה אם יוצאים כמה פעמים בשבוע. אז אולי אני אראה לכם קמצנית, אבל הילדים שלי התרגלו לאכול סלט פירות או אבטיח קר שהבאנו מהבית והם נהנים מזה מאד ולא חסר להם שום דבר.
רכישות לשנה הבאה
בכתבה זו לא אתעמק יותר מידי בקניות לשנה הבאה, כיון שאני מתכננת לכתוב כתבה מורחבת שתוקדש לנושא זה, אבל אציין כמה נקודות מרכזיות למחשבה:
בנושא ביגוד:
האם הילדים שלכם חייבים ללבוש מותגים? האם אתם נוהגים לעשות השוואת מחירים? האם אתם יכולים להעביר בגדים מילד לילד? האם ניצלתם את מכירת סוף העונה הקודמת לקנות בגדים לחורף הבא? אם לא, מומלץ בחום להתחיל לעשות את זה השנה.
בנושא ציוד לבי"ס:
האם הילדים שלכם חייבים הכל חדש? אולי אפשר להשתמש בילקוט משנה שעברה? אולי אפשר לקנות ספרי לימוד משומשים? זה נכון גם מבחינה כלכלית וגם חינוכית. לגבי ציוד כמו מחקים, עפרונות צבעים וכד‘, מומלץ לקנות בתחילת שנה סטוק רציני בחנות אחת זולה ולא להיתקע בלי כל כמה שבועות ולרוץ לחנות מכשירי כתבה היקרה ליד הבית בשביל דבר אחד.
אם כן, קצת חשיבה יצירתית, קצת השוואת מחירים וצרכנות נבונה, קצת נכונות לחיסכון במקומות הנכונים, קצת פחות להסתכל מה אחרים עושים מסביב ולהתמקד במה אנחנו עושים כדי ליהנות וגם את החופש הגדול אפשר לעבור בשלום.
שיהיה חופש גדול נהדר וקל בכיסים!
שלכם,
ליאת גולדשטיין
האמא של אמאבא
עוד באותו נושא
סוף סוף הגיע החורף. יש שחיכו לו יותר ויש אנשי קיץ שאוהבים את החום והשמש, אבל בכל שנה עם בוא הגשם...
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...