הורים רבים מייחלים להיות שותפים לרגשות, למחשבות, לחלומות, לסודות ולנטיות לבם של ילדיהם. כיצד ניתן לגרום לילדים לשתף אותם ברחשי ליבם?
הורים רבים מתלבטים בשאלה מה אפשר לעשות כדי לשכנע את ילדיהם לשתף אותם במה שקורה להם בבית-הספר, עם החברים והחברות ועוד.
הורים מאוד רוצים לקחת חלק בחוויות של הילדים, להיות שותפים לתחושות שלהם, לרגשות, למחשבות, לחלומות, לסודות שלהם ולנטיות לבם. במציאות זה לא קורה והורים רבים מדווחים שהמצב יוצר אצלם תסכול וחוסר אונים מאוד גדול כי הם לא מצליחים לגרום לילדיהם להאמין שהם כתובת לכל המצוקות שלהם, שהם אוזן קשבת מקור תמיכה ועידוד. הבעיה מתגלית בעוצמה רבה עכשיו בימות החופש הגדול כשלילדים יש יותר זמן פנוי ההורים בעבודה והקשר עם הילדים נראה יותר מרוחק ומנוכר.
תחושות התסכול והכישלון מלוות את ההורים לאורך שנים בעיקר לאור העובדה שההורה חש ויודע שהוא לא הצליח לממש את הפנטזיה שלו, עוד טרם נולד ילדו, להיות הורה שינהל "שיחות נפש", שיחות שיהיו מושתתות על כבוד, אכפתיות, סבלנות, שיחות שיהיו נטולות משפטים מכעיסים ומעליבים כדוגמת המשפטים שהם ההורים זוכרים מבית אבא כמו: "איך יכולת לעשות דבר שכזה?", "אני בגילך...", "ציפיתי ממך ליותר...", וכו‘. הורה שיצליח לגדל ילדיו באמונה שההורה הוא חבר, הוא היחיד שמבין והוא הכתובת לכל צרה.
אין ספק שבפנטזיה הכל נראה ורוד ויפה, ואין ספק שההורה מתכנן לממש את חלומותיו מתוך כוונות טובות, אך הדבר לא תמיד אפשרי כי הולדת הילד מצרפת לפנטזיה שותף שלא הבטיח להוריו לעמוד בציפיותיהם.
ובכל זאת איך אפשר להביא את הילדים לשתף את הוריהם בחוויות שלהם?
המשימה לא קלה כי היא דורשת מההורים לשכלל את טכניקת השיחה ובדרך כלל הטכניקה אינה מצויה בידם ולכן יש ללמוד אותו וליישם אותה.
לידיעתכם ההורים, ילדים רבים מדווחים שהניסיונות להיענות לשיחות נפש עם ההורים עולים על שרטון מסיבות כמו:
כדי שתתאפשר שיחה נעימה ואמיתית עם הילדים מומלץ:
תנו לילדים אפשרות להביע את עצמם בקצב שלהם .
על הכותבת:
אילנה שניר
יועצת חינוכית ומשפחתית
מומחית בהדרכת הורים וחינוך ילדים
כותבת הספר: "משפחה במחשבה תחילה "
http://www.ilanasnir.co.il/
עוד באותו נושא
סידור הבלגן של הילדים הוא מתסכל מאד, ורבים מההורים שואלים, במיוחד כעת בעידן הקורונה, כיצד ומתי ניתן לשתף את הילדים בתהליך סידור הבית?
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...