אכילת דגי ים וצריכת אומגה 3 באופן קבוע ישמרו עליכם מפני היחלשות הזיכרון
למי מאיתנו לא קרה, ששכחנו איפה הנחנו את המפתחות או איך קוראים לאדם מוכר שפגשנו באקראי... הנוירולוגים אומרים שאיבוד זיכרון קל הוא תופעה שכיחה, במיוחד כשמתבגרים. אנשים בשנות ה-50 לחייהם מתלוננים בדרך כלל שהם זוכרים פחות, אך התהליך עצמו יכול להתחיל כבר בסביבות גיל 30. עם זאת תופעת היחלשות הזיכרון עלולה להפוך למטרד של ממש ולפגוע באיכות חייהם של קשישים רבים.
החדשות הטובות, על פי מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה במגזין Neurology, שהסיכון לפגיעה בזיכרון יכול להיות קטן בהרבה בקרב אנשים שצרכו דגים אפילו רק פעם בשבוע.
במחקר נבדקו 3,660 אנשים בריאים מעל גיל 65, במשך כ-5 שנים ונמצא כי אנשים שאכלו טונה אפויה או צלויה ודגים אחרים העשירים באומגה 3, בתדירות של שלוש פעמים בשבוע לפחות, היו ב- 26% פחות סיכון ללקות בדמנציה או שבץ. אכילת רק מנה אחת של דג עשיר באומגה 3 לשבוע הורידה את הסיכון ב- 13%.
אומגה 3 הן חומצות שומן, המצויות בדגי ים- ביניהם טונה וסרדינים, אשר חשיבותן הבריאותית מוכחת בהיבטים רבים ושונים. צריכה קבועה של אומגה 3 נקשרת להפחתת סיכון למחלות רבות, כגון: מחלות לב וכלי דם, מספר סוגי סרטן, מחלות דלקתיות שונות, אלצהיימר ועוד.
לסיכום-
תוצאות המחקר אשר מוכיחות את חשיבות אכילת הדגים, לא נמצאו אצל אנשים שאכלו דגים מטוגנים. לכן, אם קשה לכם לצרוך דגים בתדירות המומלצת- פעמיים בשבוע לפחות, נסו את הטונה בקופסה. היא זמינה, משתלבת מצוין בכל ארוחה ובגלל שאינה נראית כמו דג היא נפלאה גם לילדים.
עוד באותו נושא
ילדי ישראל מתחילים להרכיב משקפיים בגיל צעיר יותר ויותר, והורים אינם מודעים לסיכונים העתידיים ולטיפולים אפשריים. כמה עובדות.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...