לכבוד יום העצמאות המתקרב עלינו לטובה, החלטתי לשתף אתכם בהדרכה מפורטת להכנת העוגה החגיגית הזו. מה שלא רואים בתמונה הוא את מה שמסתתר בתוך העוגה ומתגלה רק כאשר חותכים אותה, ועל כן נקרא עיצוב חבוי. לסקרנים - תגללו מטה ותראו מה מתקבל בחיתוך...

פנו לכם כמה דקות כדי לקרוא טוב טוב את כל שלבי ההכנה, ואחר כך פנו לעצמכם כמה שעות טובות להכנה עצמה. מומלץ לעבוד בהמשכים ולפרוש את העבודה על פני יומיים. מוכנים? מתחילים...

 

שלב ראשון: אפיית עוגות כחולות

מצרכים

450 ג"ר חמאה רכה

450 ג"ר אבקת סוכר

--------------------------

300 ג"ר ביצים (כ-5 ביצים M)

--------------------------

450 ג"ר קמח

15 ג"ר אבקת אפייה

--------------------------

180 ג"ר שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

2 כפות ליקר תפוזים

צבע מאכל כחול (ג‘ל)

 

אופן ההכנה

  1. במיקסר עם בלון הקצפה מערבלים את החמאה הרכה ואבקת הסוכר עד לקבלת מירקם קרמי.
  2. מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים לערבל.
  3. עוברים לוו גיטרה ומתחילים להוסיף בהדרגה את היבשים והנוזלים לסירוגין (מתחילים ומסיימים ביבשים).
  4. מוסיפים את צבע המאכל הכחול וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. אני ממליצה לשים בקבוק שלם של צבע מאכל  כדי לקבל כחול יפה (אם תשימו פחות, גם אם הבלילה נראית לכם כחולה לאחר אפייה תקבלו צבע פחות חזק).
  5. מחלקים את הבלילה שהתקבלה לשני רינגים משומנים בקוטר 24, משטחים בעזרת פלטה קטנה, ואופים 40 דקות ב-160 מעלות.
  6. מעבירים את העוגות לקירור (לפחות שעתיים במקרר).
  7. לאחר שהעוגות התקררו - מיישרים את העוגות בעזרת סכין מסור.
  8. חותכים את העוגה הראשונה באמצע כך שתתקבלנה שתי שכבות דקות של עוגה כחולה. מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקרר עד להרכבת העוגה.  
  9. חותכים את כל העוגה השנייה לפרוסות שוות, ומכל פרוסה קורצים כוכב בעזרת חותכן כוכב. מניחים על מגש, מניילנים ומחזירים למקרר עד לשימוש.

10. את כל השאריות שיתקבלו אפשר לנשנש, או שאפשר לשמור ולהכין מהן קייק-פופס.

 

שלב שני: אפיית עוגות לבנות

מצרכים

450 ג"ר חמאה רכה

450 ג"ר אבקת סוכר

--------------------------

300 ג"ר ביצים (כ-5 ביצים M)

--------------------------

450 ג"ר קמח

15 ג"ר אבקת אפייה

--------------------------

180 ג"ר שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

2 כפות ליקר תפוזים

צבע מאכל לבן (ג‘ל או אבקה)

 

אופן ההכנה

  1. במיקסר עם בלון הקצפה מערבלים את החמאה הרכה ואבקת הסוכר עד לקבלת מירקם קרמי.
  2. מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים לערבל.
  3. עוברים לוו גיטרה ומתחילים להוסיף בהדרגה את היבשים והנוזלים לסירוגין (מתחילים ומסיימים ביבשים).
  4. מוסיפים את צבע המאכל הלבן, לא נדרש יותר מידי, רק ברמה שתבהיר את הבלילה.  
  5. מחלקים את הבלילה שהתקבלה בין שני רינגים משומנים בקוטר 24:

א. ברינג הראשון שמים 1/3 מהבלילה ומשטחים בעזרת פלטה קטנה.

ב. ברינג השני שמים חלק מהבלילה ואז מעמידים את הכוכבים הכחולים שקרצנו כך שיהיו באמצע העוגה בכל ההיקף. שופכים את יתרת הבלילה על הכוכבים ומשטחים בעזרת פלטה קטנה בעדינות יתרה, כדי שהכחול לא יתערבב בלבן.

ג. מכניסים לאפייה ב-160 מעלות. את העוגה הראשונה אופים 15 דקות ואת העוגה השנייה יש לאפות 40 דקות. זמני האפייה יכולים להשתנות מתנור לתנור, שימו לב שאתם לא מייבשים את העוגות. להוציא לאחר מיבחן הקיסם.

  1. מעבירים את העוגות לקירור (לפחות שעתיים במקרר).
  2. לאחר שהעוגות התקררו- מיישרים את העוגות בעזרת סכין מסור.
  3. חותכים את העוגה הראשונה באמצע כך שתתקבלנה שתי שכבות דקות של עוגה לבנה. מכסים את כל העוגות בניילון נצמד ומחזירים למקרר עד להרכבת העוגה. 

 

שלב שלישי: הכנת קצפת להרכבה

מצרכים

250 ג"ר שמנת מתוקה

1/8 כוס סוכר

2 כפות פודינג

 

אופן ההכנה

  1. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. שומרים במקרר עד להרכבת העוגה.

 

שלב רביעי: הכנת קרם גנאש לבן לציפוי

מצרכים

100 ג"ר שמנת מתוקה

150 ג"ר שוקולד לבן

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השמנת והשוקולד במיקרו ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק ויציב.
  2. שומרים מחוץ למקרר עד להרכבה (אפשר גם להכין מראש ולשמור במקרר, ואז לחמם קצת לפני השימוש כדי להחזיר למירקם קרמי).

 

הרכבת המנה

א.     מוציאים מהמקרר את כל העוגות והקצפת.

ב.     על מגש מסתובב מניחים שיכבה אחת של עוגה לבנה דקה.

ג.      מורחים שכבת קצפת דקה ומחליקים בעזרת פלטה.

ד.     מניחים שכבת עוגה כחולה, מורחים מעל קצפת ומחליקים בעזרת פלטה.

ה.    מניחים את העוגה הלבנה הגדולה עם עיצוב הכוכבים החבוי, מורחים מעליה קצפת ומחליקים בעזרת פלטה.

ו.       מניחים את העוגה הכחולה השנייה, מורחים קצפת ומחליקים בעזרת פלטה.

ז.      ולבסוף מניחים את העוגה הלבנה הדקה השנייה.

ח.    מחזירים את העוגה לקירור לפני המשך עבודה (רצוי אפילו הקפאה של שעה).

 

שלב חמישי: קישוט העוגה

א.     בעזרת מברשת סיליקון מורחים על כל העוגה קרם גנאש.

ב.     על משטח מאובק בקורנפלור מרדדים בצק סוכר לבן ועוטפים את העוגה. מורידים שאריות.

ג.      בעזרת בצק סוכר לבן עם CMC יוצרים סרטים אחידים (כדי להימנע מייבוש הבצק בשלב הזה יש ליצור בכל פעם סרט אחד).

ד.     בעזרת ספוג וכלי פיסולי נותנים לסרט אפקט מלמלה.

ה.    בעזרת קצת מים ומכחול מדביקים את הסרט לעוגה.

ו.       חוזרים על שלבים ג-ה עד שמגיעים לתחתית העוגה.

ז.      אפשר להוסיף פרחים כחולים לקישוט העוגה, בסיום להדביק אותם עם קצת מים או עם רויאל אייסינג לבן.

ח.    אפשר גם לפשט ובמקום לשים פרחים להוסיף מספר- את גיל המדינה למשל.

 

שלב שישי: חיתוך העוגה ואפקט הוואוו...

א.     לפני שלב זה רצוי להתפלל...(שהכל סימטרי, שהכוכב יצא בדיוק באמצע, שכל העבודה לא היתה לשווא...).

ב.     חותכים את העוגה, מגלים את דגל ארצנו הקטנטונת שחבוי בכל חתיכה, אוכלים, נהנים, וחוגגים למדינה.

 

 

חג עצמאות שמח מעוגצ‘קה!!!

 

 

על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts

 


עוד באותו נושא

עצמאות...

ניתן לראות בכיתה כיצד ישנם ילדים עצמאים יותר ומתמודדים בקלות ובפרופורציות אחרות עם חברים, צוות ההוראה והלמידה

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?