לביבות קטנות ומתקתקות, שהכי מתאים לחגוג עמן את הימים הצבעוניים של חנוכה!

כילד, חנוכה זכור לי כשבוע גדוש וכיפי (מעבר לחופש), במאכלים (במיוחד מתוקים), סופגניות, אירועים לילדים, פסטיגלים ובמילים אחרות - קרנבל אמיתי. מאז עברו כמה שנים אבל האהבה שלי לחג הזה נשארה.

 

אני מטייל המון בעולם, אוהב בעיקר את איטליה, בשנה שעברה זכיתי להיות שם באחד השווקים בדיוק ביום חג צבעוני במיוחד, בו הגישו לכל העוברים והשבים כדורים קטנים, רכים וריחניים, ממש עננים קטנים של אושר, ממולאים בקרם עדין ומתקתק. ביקשתי מהם את המתכון ואני כמובן יותר משמח לשתף אותו באופן בלעדי עם פורטל "אמאבא".

 

"לביבות קרנבל"

זמן הכנה כולל למתכון זה: כשעתיים וחצי (כולל התפחה), אפשר ורצוי לתת לילדים לזלף את לביבות הקרנבל, כמובן להיות לידם.

 

מרכיבים ל- 10 לביבות

200 גרם קמח

50 גרם סוכר

חצי כפית מלח

ביצה אחת גודל L

10 גרם שמרים יבשים

120 מ"ל חלב פושר 

80 גרם צימוקים

2 כפות תמצית רום

כף דבש

גרידה מלימון אחד

אבקת סוכר – לפידור מעל הלביבות לאחר שהן מוכנות

שמן לטיגון

 

שלבי הכנה:

1. משרים את הצימוקים במים חמים, ונותנים להם לנוח כך כחצי שעה.

2. משרים את השמרים בחלב, מערבבים קלות ומשרים רבע שעה לתסיסה.

3. בקערת המיקסר משלבים את הקמח, הוניל והסוכר, מאחדים קלות על ידי ערבוב בכף.

4. יוצרים גומה במרכז הקערה עם הקמח, ומשלבים את הביצה ומתחילים ללוש בעזרת וו הגיטרה.

5. לאחר 4-5 דקות של לישה משלבים את השמרים שכבר תססו, ואת גרידת הלימון והמלח, ממשיכים לעבוד עם המיקסר 5-6 דקות במהירות בינונית.

6. בשלב הזה אפשרי לעצור את פעולת המיקסר, לסנן את המים מהצימוקים, ולהוסיף אותם לקערת המיקסר, ומומלץ לעבוד בשלב הזה עם מרית גדולה, לקפל פנימה את הצימוקים, ברגע שיש בלילה אחידה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בחוץ למנוחה של כשעתיים.

7. לאחר שעתיים מתקבלת בלילה שתזכיר לכם בלילה של ספינג, זה המרקם שאנחנו רוצים להגיע אליו במתכון, כדי שנוכל לקבל לביבות רכות וריחניות.

8. מחממים שמן לטיגון, לא עמוק, ובעזרת כף גדולה פשוט יוצקים אל השמן בזהירות, כמובן מי שמעדיף אפשר להעביר את הבלילה אל שקית זילוף ולזלף פנימה בזהירות לביבות בגודל 3-4 ס"מ.

9. מטגנים 3-4 דקות, מוציאים היישר אל צלחת עם נייר סופג, ממתינים שהם מעט יתקררו ואז מפדרים מעליהם אבקת סוכר.

10. בשלב הזה אפשר למלא אותם בכל קרם שמתחשק לכם, ממרח נוגט, ריבות, או קצפת מתוקה.

 

ועד הטיול הבא שלי לאיטליה, אני אשמח להמשיך לשתף אתכם במתכונים בלעדיים!

 

אני לשירותכם לכל שאלה,

סער

 

 

על הכותב:
סער אהרוני,
קונדיטור
מנהל קבוצת "נתניה מבשלת"

 


עוד באותו נושא

יצירה באוכל לחנוכה - סביבון שוקולד

הנה רעיון לפעילות כייפית ונחמדה שאפשר לעשות ביחד עם הילדים ברוח חג החנוכה: ליצור סביבונים מ... שוקולד!

לוח לחג חנוכה

לוח מגנטי צבעוני וחינוכי הנותן מידע על חג החנוכה: תאריך החג, משמעות השם חנוכה, מדוע אנו נוהגים להדליק נרות...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?