עוגיות אצבעות מכשפה

ל"ג בעומר, החבורה יושבת סביב המדורה, לילה, גחלים לוחשות, אדישות נעימה מתחילה להשתלט על הסובבים שמרגישים רגועים ואז... זה הזמן להציג את הגימיק שיעיר כל מסיבה!

מאת: סער אהרוני, קונדיטור.

בואו נודה בזה, אתם פשוט מחכים לראות את התגובות של המשפחה והחברים, כי אין דבר כזה זמן טוב להפחיד, אפשר בכל שעה ובכל זמן ומקום, במיוחד עם עוגיות שנראות כמו אצבעות של מכשפה שפספסה את התור שלה למניקור, פספסה המון תורות...

 

מרכיבים:

280 גרם קמח
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
200 גרם סוכר
ביצה אחת גודל L
100 גרם חמאה
ריבת פטל – משמשת כ "דם" של האצבעות
שקדים פרוסים – "הציפורניים"

שלבי הכנה:

מכינים את התנור על 160 מעלות, מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ומרססים את ניר האפיה במעט שמן.

בקערה מאחדים את הקמח, המלח ואבקת האפיה, מערבבים ומשאירים בצד, נקרא להם לצורך העניין "יבשים" (חומרים יבשים).

במקביל, בקערה נוספת משלבים את החמאה והסוכר ומקציפים/טורפים עד לקבלת מסה קרמית ואחידה, לי זה ארך משך זמן הקצפה של 3-4 דקות במהירות גבוהה.

מוסיפים את הביצה וממשיכים עד לאיחוד חומרים, משלבים את החומרים היבשים, ועובדים ממש 2-3 דקות רק עד לקבלת בצק ראשוני, מעבירים למשטח העבודה, מעבדים לבצק אחיד, מכסים ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה.

לאחר מכן מוציאים את הבצק, קורצים ומייצרים גלילים באורך 12 ס"מ ובקוטר 1 ס"מ וחצי, נועצים בקצה כל גליל שקד פרוס, מייצרים את השקע, מוציאים את השקד, מורחים "דם", כמובן ריבה מעט, ומחזירים את השקד הפרוס לקצה האצבע.

חורצים בעדינות 3 קווים בשליש העליון של כל "אצבע", ו 3 קווים בשליש התחתון של כל אצבע, זה יעניק לנו מראה אותנטי של אצבע, זהו, אופים 7-8 דקות עד שהאצבעות מעט משחימות.

לא להשאיר את האצבעות לבד! זה מפחיד כמה שהן טעימות!

 

חג שמח!!

 

 

שלכם,

סער

 

 

על הכותב:
סער אהרוני,
קונדיטור
מנהל קבוצת "נתניה מבשלת"

 

עוד באותו נושא...

התגובות שלכם...