מאפינס תפוחים של ליבנת

חגי תשרי הם הזדמנות מצוינת למאפי תפוחים למיניהם. הכינו עם הילדים מאפינס תפוחים קלילים וטעימים בניחוח קינמון הורס.

מתכון זה מספיק לכ-16 מאפינס גדולים. ניתן לאפות גם בתבניות אינגליש קייק, תתקבלנה 2 עוגות, או בתבנית בקוטר 24 ואז תתקבל עוגה אחת.

 

מאפינס תפוחים של ליבנת


מצרכים

3 ביצים M

1 כוס סוכר חום

1 כוס שמן קנולה

1/4 כוס ברנדי

1 כפית תמצית וניל אמיתית

 

2 כוסות קמח

1 כף קינמון

1 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

4 תפוחים (רצוי מסוג גראנד סמית, אבל לא חובה)

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום 175 מעלות.
  2. קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות של 1 ס"מ ושמים בקערה.
  3. בקערת המערבל מקציפים במהירות גבוהה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית (כ5 דקות).
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בהדרגה, ולאחר מכן גם את הברנדי והוניל.
  5. מחליפים את בלון ההקצפה לוו גיטרה, ואז מוסיפים לקערת המערבל את החומרים היבשים: קמח, קינמון, סודה לשתייה, מלח.
  6. לסיום, מוסיפים את התפוחים והאגוזים, ולאחר ערבול קצר להשגת תערובת מאוחדת יוצקים את הבלילה בעזרת כף גלידה לתבניות מאפינס.

  1. אופים כ-20 דקות, ומצננים.
  2. ניתן לעטר באבקת סוכר או בקרמבל.

 

בתאבון וחג שמח ומתוק!

 

 

על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts

 

עוד באותו נושא...

התגובות שלכם...