תבשיל חיטה ושעורה עם שבעת המינים

הנה סוכות כבר מתחילות לקשט את העיר והכפר וארבעת המינים נמכרים בכל מקום. כל כך הרבה הכנות, עד שכמעט שכחנו את שבעת המינים, אלה שתמונתם תמיד תלויה בסוכה או בגן הילדים ואף אחד לא ממש מתרכז בהם במשך השנה...

מאת: הגר עוז, קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים.

הסבירו לילד בהתאם לגילו ורמת הבנתו

מי זוכר מהם שבעת המינים? (תשובה: חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית ותמר).

שבעת המינים אלה שבעה פירות שהארץ שלנו התברכה בהם, והם צומחים באופן טבעי, אפשר לומר "בר" ללא השקיה או טיפול מיוחד.

אפילו אצלי בגינה צומחים עצי זית ורימון, ולא רחוק גם עץ תאנה, ואפילו גפן שמניב ענבים טעימים והכל - באופן טבעי וללא מגע יד אדם. האמת, שלהיזכר בזה בכל שנה מחדש עושה טוב על הלב. זה בכלל לא מובן מאליו שיש פירות שצומחים סתם כך, הרי יש מקומות שלא צומח בהם כמעט כלום כי חם/קר מדי ועוד סיבות... (מה למשל?).

אז לכבוד הארץ, שבעת המינים וחג הסוכות: קבלו מיני תבשילים ומטעמים - חלק עכשיו, וחלק בשבוע הבא...

 

ונעבור למטבח

תבשיל חיטה ושעורה עם שבעת המינים

ביררתי רבות לגבי שעורה, שמה באנגלית barley, ואני זוכרת מטיוליי בעולם שדווקא אנשים מארצות קרות נוהגים להכין ממנה תבשילים. שעורה היא חומר גלם נפוץ בבריטניה ואירלנד לדוגמא...

אז ביררתי ומצאתי: בארץ שעורה נקראת פשוט - גריסים! זהו מאכל מאוד בריא ועוזר לשמור על איזון רמת הסוכר בגוף, קל לבשל אותו והוא משביע מאוד. אפשר לשלב גם חיטה, אותה לוקח קצת יותר זמן לבשל, ואפשר להשתמש בתבשיל רק באחד מהשניים.

זהו מאכל נהדר לתחילת הצום... אם מספיקים.

וגם - אין בעיה להחסיר או להוסיף מרכיבים, הכל לפי הטעם ואם יש משהו שמפריע לכם או שחסר לכם, אף אחד לא ירגיש...

 

מה דרוש לנו?

גריסים וחיטה מבושלים לפי ההוראות על האריזה (או רק אחד מהם)

בצל (לא חובה, אבל מוסיף)

זיתים (עדיף זיתי קלמטה)

תאנים מיובשות

תמרים מיובשים

צימוקים

גרגירי רימון להגשה

 

אופן ההכנה

  • חותכים בצל לרצועות ומטגנים בסיר עם מעט שמן עד שכולו מזהיב והופך מתקתק.
  • חותכים לכמה חתיכות את התמרים והתאנים, ומוסיפים לבצל ביחד עם הצימוקים.
  • מוסיפים מעט מים - כרבע כוס, כדי שלא יישרף... (המים לא צריכים לכסות את הפירות אלא רק ליצור שכבה דקה בתחתית הסיר).
  • קוצצים מעט זיתים ומוסיפים כל פעם קצת, טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד (הזיתים מהווים את הטוויסט המלוח, לכן השתמשו בהם כתוספת מלח ולא כמרכיב מרכזי).
  • מוסיפים את השעורה והחיטה ומערבבים עד שכל המרכיבים מאוחדים ומעורבבים, הכל טועם מצוין!
  • מוזגים לקעריות הגשה ומפזרים מעל גרגירי רימון, שיהיה מעניין על הלשון!

 

* אני מאוד אוהבת שילוב של מתוק ומלוח, אם אתם לא אוהבים - השמיטו את הזיתים ואת הבצל וקבלו תבשיל מתקתק ובריא מאוד, שילדים אוהבים!

 

 

גמר חתימה טובה,

ובפעם הבאה - פעילויות קלילות עם שבעת המינים, להכנת נשנושים טעימים לסוכה!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
לאתר שלי http://www.sipurmatok.co.il/
052-3335563

 

עוד באותו נושא...

התגובות שלכם...