בראוניז של אהבה ללא גלוטן

השנה החלטתי להעניק במתנה ביסים של אהבה בנוסף לברכה שלי: בראוניז קלים להכנה.

יום המשפחה מלא אהבה לכולם!

 

כמו בכל שנה ביום המשפחה- אנחנו חושבים וחוככים בדעתנו מה להכין לאמא ולאבא ולכל המשפחה במתנה.

אז ראשית- כמובן שעדיף להכין! זה הרבה יותר מרגש אם מישהו חשב עליך, השקיע מחשבה, צייר ציור או כתב ברכה, מאשר אם מישהו רק קנה משהו שאולי נאהב ואולי נוכל להחליף. כי אהבה אף אחד לא רוצה להחליף.

השנה החלטתי להעניק במתנה ביסים של אהבה בנוסף לברכה שלי: בראוניז קלים להכנה.

והמרכיב המככב (ועוד נפגוש אותו הרבה...) קמח אורז. ניתן להשיג ללא גלוטן, הוא טוב לכל האנשים, כי מאוד קל לנו לעכל אורז, הרבה יותר מקמח רגיל, ואורז הוא גם המאכל הכי לא אלרגני שיש! מי מכיר מישהו שאלרגי לאורז?

ולטובת (כמעט) כל האלרגניים – המתכון הוא ללא גלוטן, חלב או ביצים. (ובהמשך תמצאו פירוט לעוד התאמות לאלרגניים).

 

ונעבור למטבח

המצרכים

170 גר' שוקולד מריר (חבילה ושלושת-רבעי)

שליש כוס קרם/חלב קוקוס (אפשר גם שמנת מתוקה)

רבע כוס שמן קנולה

1 מעדן סויה וניל

שלושת-רבעי כוס קמח אורז או קמח קונדיטור ללא גלוטן

2 כפות קקאו

 

אופן ההכנה

  • ממיסים במיקרו את השוקולד וחלב הקוקוס: כל פעם קצת ומערבבים, כדי שהחלב לא ירתח והשוקולד לא יתפרק.
  • מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר.
    אמורה לצאת בלילה ממש סמיכה, כמעט כמו בצק של עוגיות.
  • בעזרת שתי כפיות מעבירים את הבלילה לתבנית של קאפקייקס קטים או למנז'טים (עדיף לשים מנז'ט על מנז'ט ליתר יציבות).
  • אופים כ10 דקות, או עד שהחלק העליון מרגיש קשה- זה לא תופח כמו עוגה רגילה.
  • מוציאם ומקררים.
    הרבה יותר טעים לאחר כמה שעות במקרר.
  • תוקעים קיסמים עם לבבות/ברכות והקדשות אישיות.

 

יום המשפחה שמח!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים (לילדים בכל הגילאים)
לאתר שלי http://www.sipurmatok.com/
052-3335563

 

 

עוד ההתאמות לרגישויות שונות למזון:

לאלרגיים לסויה- אפשר להכין עם מעדן וניל רגיל או עם 2 ביצים קטנות או אחת גדולה

לסוכרתיים- אפשר להחליף את השוקולד לשוקולד ללא סוכר, ואת המעדן בשתי ביצים קטנות או אחת גדולה, ולהוסיף כפית סטיביה

לאלרגיים לשוקולד- אפשר להחליף את השוקולד בשוקולד חרובים, אף אחד לא ירגיש J

החלטתי להכין את הבראוניז במנז'טים קטנים, כמעט כמו עוגיות, כך שאפשר לחלק אותם במתנה כל בני המשפחה. בראוניז אלו הם גם יותר דחוסים ויציבים לאחר קירור, כך שאפשר לקשט אותם בקיסמים עם לבבות, או לתקוע עליהם ברכה שהכנו לכל אחד, ציור או קישוט שאפשר לשמור אחרי שאוכלים, כדי שתישאר מזכרת לבראוניז הטעים...

 

עוד באותו נושא...

התגובות שלכם...